У недељу, 22. септембра, сроведена је још једна акција бесплатних превентивних прегледа. И ова, петнаеста акција по реду, окупила је велики број наших суграђана који су могли да ураде ултразвучни преглед абдомена,  кардиолошки и ОРЛ преглед, преконтролишу ниво шећера у крви и тумор маркере.

Прегледано је укупно 184 грађана, од тога њих петоро није имало регулисано здравствено осигурање, а један наш суграђанин је упућен на даљу дијагностику.

Урађено је укупно 650 прегледа и то:

150 ултразвучних прегледа абдомена;

123 ОРЛ прегледа;

114 контрола крвног притиска са ЕКГ-ом;

114 контрола нивоа шећера у крви;

149 тумор маркера.

Током јучерашњег дана обишао нас је др Мехо Махмутовић, директор Опште болнице Нови Пазар, установе са којом наша болница успешно сарађује, а у којој су се такође спроводили бесплатни превентивни прегледи.

О значају ове акције, коју је пре две године покренуло Министарство здравља Републике Србије, најбоље говори податак да је до сада у око 200 здравствених установа прегледано преко 300 000 грађана.

Унапређењем јавне свести о значају превентивних прегледа, одговорним понашањем појединца према свом здрављу и његовом очувању, остварују се значајни помаци који воде коначном циљу, а то је здравије и задовољније друштво.