Поводом најновије донације коју је упутула њена Фондација, посетила нас је ЊКВ Принцеза Катарина Карађорђевић. Овога пута донација је вредна 171 465 евра и обухвата стерилизатор за Одсек стерилизације, електричне кревете за Одсек интензивне неге и постељине за Службу за инфективне болести.

”Добро нам дошли, из краљевске куће у краљевски град”, речи су којима је, заједно са градоначелником др Предрагом Терзићем, принцезу дочекао први човек наше установе, др Зоран Мрвић. Захваљујући за ову и све досадашње донације, др Мрвић је истакао значај помоћи коју упућују доброчинитељи. Поред тога што, донацијом модерних апарата, обезбеђују боље услове за рад запослених, помажу у ефикаснијем лечењу наших пацијената, што и јесте крајњи, заједнички циљ.

”Сведоци смо свакодневних проблема са којима се суочавају здравствени радници, зато Фондација коју водим покушава да помогне колико може. Треба да знамо да када тражимо помоћ, то није за нас, већ за пацијента. И у Библији се каже тражи и даће ти се, зато ми очекујемо од директора здравствених установа у Србији да нам кажу шта је то што им треба. На основу њихових захтева ми спроводимо даље активности и потребну опрему достављамо”, рекла је принцеза Катарина.

Донација је прикупљена у сарадњи са хуманитарним организацијама ”Lifelinе” из Чикага и ”Project  C.U.R.E.” из Денвера.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је изразио задовољство што је у прилици да са принцезом разговара и о будућим донацијама за Краљево. ”Она је пријатељ овог града, пријатељ Опште болнице ”Студеница”, Дома здравља, наших основних и средњих школа и ја сам уверен да ћемо и у будућности имати овако добру сарадњу”, рекао је др Предраг Терзић.

Ова веома значајна сарадња ће се наставити и у наредном периоду, сагласни су и принцеза Катарина и директор наше болнице.

”Оно што је нама најнеопходније је један савремени ултразвучни апарат за спровођење примарног скрининга  карцинома дојке, као и опрема за болничку кухињу, коју је такође обишла принцеза Катарина”, рекао је др Мрвић.

Ово је била прилика и да се размене пригодни поклони, принцеза је др Зорану Мрвићу и градоначелнику поклонила монографију о Краљу Александру I Карађорђевићу. Директор је узвратио књигом аутора Миломира Главчића, нашег највећег доброчинитеља, што је посебно обрадовало принцезу.

Помажући другима помажемо и себи, постајемо бољи, задовољнији кориснији људи. Добрим делима оплемењујемо свој, а и животе оних којима помажемо. То  је оно што треба да запамтимо и пренесемо на генерације које долазе.