Национални 6. Конгрес Гастро-хируршког клуба, са међународним учешћем, биће одржан од 25. до 26. октобра у Врњачкој Бањи у хотелу „Тонанти“. Конгрес је акредитовао Здравствени савет Републике Србије и пасивним слушаоцима обезбедиће 8 бодова.

Сада већ давне 1997.године одржан је 1. Конгрес Гастро- хируршког клуба са идејом да на истом месту споји хирурге и гастроентерологе из земље и региона, да би заједнички размотрили актуелне теме из ове две области. Идеја се показала као интересантна и практична, о чему говори велики број посетилаца који су учествовали на претходним сусретима. Тадашњи оснивачи и организатори били су академик проф.др Предраг Пешко, проф.др Мирослав Милићевић, мр.сци.мед.др Звонимир Веселиновић и мр.сци.мед.др Зоран Стојановић.

Последњи овакав конгрес одржан је пре 12 година. На честа питања многих који се сећају успеха претходних сусрета Гастро хируршког клуба, који је окарактерисан као скуп са актуелним и занимљивим темама, изврсним дебатама и одличним финалним закључцима, одговорило се организацијом новог, овогодишњег, на којем ће учествовати еминентни предавачи из земље и иностранства.

Организатори су Удружење хирурга „Студеница“ Краљево, у сарадњи са Српским лекарским друштвом, Европским удружењем за дигестивну хирургију, Удружењем инструментара и медицинских сестара-технчара на стерлилизацији и Удружењем медицинских сестара-техничара Србије.

PRELIMINARNI_PROGRAM_GHK_2019