У оквиру активности поводом обележавања Светског дана борбе против карцинома, Општа болница ”Студеница” и Друштво за борбу против рака ”Краљица Јелена Анжујска” организовали су предавање за запослене у компанији ”Eurotay”. Тема предавања, које је одржано у уторак, 04. фебруара, била је карцином дојке и самопреглед као начин превентивног деловања, а предавачи др Горан Камиџорац, хирург и начелник Операционог блока, вмс Марија Мијајловић главна сестра ОБ ”Студеница” и вмс Данијела Окошановић главна сестра Одсека за онкологију и хемиотерапију.

Предавање је било веома посећено, раднице веома заинтересоване за тему, што су показале интеракцијом са предавачима и учешћем у практичном делу предавања. Због великог интересовања, а захваљујући одговорности за здравље запослених коју је показао менаџмент ”Еurotaya”, заказано је још једно предавање за седам дана.

У уторак, 11. фебруара, за раднице које раде у супротној смени организовано још једно предавање и практична обука за самопреглед дојке. Тако је за ова два дана предавању присуствовало преко 200 жена запослених у овој компанији.

Ако знамо да је карцином дојке излечив уколико се открије на време, онда не постоји ни један разлог да и тај најмањи напор, у облику самопрегледа као превентиве, не учинимо у циљу очувања свога здравља.

Јер здрава жена је задовољна, лепа, снажна, корисна себи, породици и друштву у целини.