Од 15. марта, дана када је у Србији уведено ванредно стање, припадници Друге копнене бригаде су дежурали испред Опште болнице ”Студеница” и Дома здравља Краљево. Представници ове две здравствене установе  одлучили су да их, последњег дана ванредног стања, посете и захвале на успешној сарадњи.

В. д. директора ОБ ”Студеница, др Зоран Мрвић, се присутнима обратио речима: ”Дошли смо да се захвалимо Војсци Републике Србије на изванредној сарадњи током ванредног стања, проглашеног услед епидемије коронавирусом. Много су нам помогли, јер су на прави начин спровели све договорене одлуке, па је тако и нама било лакше да се у потпуности посветимо лечењу пацијената и спашавању живота угрошених. И наши суграђани су показали висок ниво одговорности, тако да у овом периоду није забележен ниједан инцидент, нити нежељени догађај. Још једном се захваљујем нашој војсци и желим им добро здравље и успех у даљем раду”, рекао је директор ОБ ”Студеница” др Зоран Мрвић.

У име запослених у Дому здравља, а и своје лично, изразе захвалности упутила је директорка Дома здравља Краљево др Мирјана Крчевинац:

”Желим да се захвалим припадницима Војске Србије, како онима који су дежурали испред Дома здравља и Болнице, тако и онима који су били стационирани испред Ковид амбуланте у улици Цара Лазара. Надам се да ће грађани наставити да се понашају дисциплиновано, посебно када је у питању улазак возилима у болнички круг и паркирање истих. На тај начин ће нам помоћи да обезбедимо несметан пролаз возилима Службе хитне медицинске помоћи и пружимо неопходну помоћ нашим пацијентима”, истакла је  др Мирјана Крчевинац.

Марија Мијајловић, главна сестра ОБ ”Студеница”, је у присуству главне сестре Дома здравља Краљево, Славице Радојевић, уручила војницима пригодне поклоне – монографију ЗЦ ”Студеница”. Медицинске сестре обе здравствене установе су такође дошле да се захвале и испрате војнике, међу којима су били и представници Гарнизоне амбуланте, који су и овога пута показали да су чврст ослонац читавог друштва.

Када хероји у белим мантилима изразе захвалност и дивљење некоме, онда је то за велико поштовање, а то су наши сарадници сигурно заслужили. Из ове битке излазимо као победници, спремни за следећи изазов који доноси нови дан и сигурнији јер знамо да имамо моћног савезника.