Краљевчанка Андреа Ћирић је одлична студенткиња треће године Електротехничког факултета у Београду и на изглед, сасвим обична млада девојка. Али, само на изглед… Наиме, Андреа је ових дана остварила давнашњу жељу, да поклони нешто свом родном граду. Идеју је спровела у дело када је поводом свог 23. рођендана организовала журку хуманитарног карактера. Новац који је прикупљен на рођенданској прослави наменила је Служби за педијатрију наше болнице и тиме остварила свој циљ.

”Морам да се захвалим и другарима кои су ми помогли у организацији. Чак су и сами доводили своје другаре који су били одушевљени идејом, а дилеме око тога коме ћемо поклонити новац није било, јер сам желела да донацију упутим свом граду Краљеву, за помоћ деци”, каже Андреа.

Поред тога што на факултету ниже највише оцене, Ања – како је од милоште зову – је члан научног тима у истраживачкој станици Петница.

”За новац који је Андреа поклонила нашој болници купили смо ”шприц пумпу”, како је зовемо у жаргону. Ради се о веома вредном апарату који се користи за интравенску примену лекова. Ово ће нам значајно побољшати рад са најтежим пацијентима у интензивној нези и повећати сигурност при давању терапије”, рекао је др Срђан Вукашиновић, начелник Службе за педијатрију.

Андреи се захвалила се и Марија Мијајловић, главна сестра установе.

”Ања је генијална у сваком погледу и ја се у име руководства захваљујем и њој и њеним другарима због тога што су дали одличан пример свима осталима како да помогну деци која се лече у краљевачкој болници”, нагласила је Марија Мијајловић.

На Ањиној хуманитарној журци је прикупљено 65 000 динара, цена апарата који смо купили је преко 100 000 динара. Када је добављач медицинске опреме сазнао на који начин смо дошли до ове донације, максимално је кориговао цену тако да смо успели да се уклопимо у расположива средства.

Некако смо и навикли на вредне донације од успешних привредника, компанија, спортиста, али када овакав гест уследи од једне младе студенткиње, просто останемо без адекватних речи.

Својим хуманим, нестварним гестом Андреа је не само помогла нашој установи и краљевачкој деци, већ је и вратила веру у младост коју Краљево има. Желимо јој широке, дуге и успешне животне друмове.