Представници Друштва против рака ”Краљица Јелена Анжујска”, уручили су  донацију коју је компанија ”ДМ” наменила пацијентима који се у нашој установи лече од карцинома. Ради се о производима за личну хигијену, козметичким препаратима и витаминским суплементима неопходним за опоравак пацијената.

Од 2015. године, када је званично почела сарадња ОБ ”Студеница” и Друштва против рака ”Краљица Јелена Анжујска”, непрекидно се спроводе активности у циљу пружања подршке оболелима од малигних болести, организују се предавања о значају превентивних прегледа, спроводе обуке о самопрегледу дојке.

”Ово је још једна од планираних активности нашег Друштва коју спроводимо у дело. Овога пута одлучили смо да помогнемо пацијентима који се лече на одељењу онкологије у нашој болници, како би им пружили неопходну подршку у борби са опаком болешћу”, поручила је Јулијана Јанковић из Друштва против рака ”Краљица Јелена Анжујска”. Она је, уручујући донацију, изразила велику захвалност госпођи Оливери Јанков – председници Клуба за психо – социјалну помоћ оболелима при Друштву, на чији предлог је ова донација упућена нашој болници.

Начелница Службе за онкологију и хемиотерапију – др Душица Александровић је захвалила донаторима рекавши да је у време пандемије која предуго траје, оваква подршка драгоцена јер се на тај начин оболелима поручује да у тешкој животној борби нису сами.  

Главна сестра наше болнице Марија Мијајловић је такође захвалила компанији ”ДМ” и Друштву против рака ”Краљица Јелена Анжујска” за помоћ и подршку, изразивши наду да ће се успешна сарадња и дугодишње партнерство између Друштва и Опште болнице ”Студеница” наставити и у годинама које долазе.