Da život ume da napiše neobične priče, pokazalo se na još jednom primeru. Nije nikakva novost podatak da je kraljevačka Služba opšte hirurgije bila veoma cenjena i u staroj Jugoslaviji, naši hirurzi su i danas poznati u Srbiji i regionu po neverovatno teškim i uspešno izvedenim operativnim zahvatima.

Zahvaljujući jednom neobičnom susretu Božane Uzur, instrumentarke iz Bosanskog Broda koja od 1992. godine živi i radi u Nemačkoj i dr Milana Maksimovića, hirurga, otpočela je još jedna saradnja. Dr Maksimović je operisao Božanine roditelje, a ona je u znak zahvalnosti poželela da pomogne u opremanju operacionih sala adekvatnim instrumentarijem. U saradnji sa menadžmentom ustanove u kojoj radi upućena je donacija 296 hirurških instrumenata (novih i onih koji su korišćeni pet godina). Vrednost ove donacije je oko 15 000 evra, a instrumentarij će se koristiti za vaskularne, ortopedske i operacije u dečjoj hirurgiji.

V.d. direktora naše ustanove – dr Zoran Mrvić je, pošto je upoznao donatore sa radom u našim operacionim salama, zahvalio gospođi Uzur na uručenoj donaciji. Ona je izrazila želju i spremnost da se započeta saradnja nastavi, u skladu sa potrebama naših Službi.