У складу са својим начелима, да увек буде у служби народа и помаже слабима, угроженима и болеснима, Српска православна црква је још једном уручила вредну донацију нашој установи. Уз благослов његовог преосвештенства Епископа жичког господина Јустина, старешина храма Светог Саве – Радоја Сандо и старешина цркве Свете тројице Јован Ђорем уручили су донацију намењену Јединици интензивне неге и Одељењу за лечење интерних болести. Ради се о постељини посебног материјала и квалитета која је намењена најтежим болесницима, дигиталним и аналогним тензиметрима, бесконтактним топломерима, пулсним оксиметрима, у вредности од око 250 000 динара.

”Поред своје примарне дужности и задатка, наша црква води рачуна и о хуманитарном раду усмереном према онима којима је помоћ највише потребна. Ово је скромна помоћ, пре бих рекао подршка нашим медицинским радницима који су небројено пута показали своју пожртвованост, спремност и хуманост. Ову акцију смо спровели у сарадњи са осталим свештеницима Краљева и околине, али и са нашим парохијанима који су део литургијске заједнице. Нашим данашњим доласком овде учинили смо један мали корак, а трудићемо се да убудуће то буде и више и боље и чешће”, рекао је старешина Храма Светог Саве у Краљеву Радоја Сандо.

Захваљујући донаторима на још једној донацији др Милан Парезановић, начелник Службе за инфективне болести и заменик директора наше установе је рекао: ”Ово није прва донација коју Црква упућује нашој болници. Захваљујући тим донацијама успевамо да знатно побољшамо услове за смештај пацијената, али и за наш рад. Оно што треба нагласити је да је, поред чињенице да се ради о вредној донацији, још вредније сазнање да има хуманих људи који желе да помогну својим суграђанима и ја им се због тога још једном захваљујем”, истакао је др Парезановић.

Др Татјана Ерић – Брадић, начелница Службе за интерне болести је такође захвалила донаторима рекавши да ова донација представља и обавезу да радимо још боље и квалитетније. ”У име свих запослених у нашој служби желим да се захвалим свештенству Епархије жичке за то што мисле на нас и наше пацијенте. Такође, желим да се захвалим донаторима који су омогућили реновирање Одељења за лечење интерних болести, пошто смо се вратили у наш простор после јењавања епидемије коју је изазвао корона вирус. Користим прилику да се захвалим краљевачким предузећима ”Радијатор инжењеринг”, ”Златић”, ”Евротехна”, ”Помак”, ”Дуга колор”, ”Вива дуга”, ”Радичевићима”. Хвала свима за све што чините за нас, а ми смо ту да указано поверење оправдамо”, рекла је др Брадић.

Велика је срећа када у тешким временима имате пријатеље који могу да помогну да се изборите са свим искушењима. Ми их сигурно имамо у свим структурама наше заједнице, што се још једном показало на делу.