Бањчанка Силвана Миловановић је протеклог викенда иницирала хуманитарну акцију ”Ниси сам/а”, како би пружила подршку оболелима од карцинома, али и здравственим радницима који им помажу у лечењу. У присуству др Звонимира Веселиновића, хирурга који ју је оперисао, присетила се прошлогодишњег лечења у нашој болници и великог труда и пажње запослених у нашој болници.

Силвана је такође лечена и излечена од карцинома, а како истиче, највећу подршку је имала од својих колега кувара из Словеније. То је, између осталог, био разлог њихове посете када су у знак захвалности запосленима у нашој установи поделили пуњене погаче. Рецепт за ову необичну погачу и по  димензијама и по садржају, настао је у време када се Силвана разболела. То је, како сама истиче, био начин да побегне од сурове истине да јој предстоји тешка и неизвесна борба, а у исто време и начин да настави да се бави послом који воли – кулинарством.

”Желела сам да се најпре захвалим др Звонку Веселиновићу који је мој херој, а затим и запосленима у Служби за хирургију, онкологију, инфективне болести, интерне болести, свима који остављају своје проблеме, породице и обавезе да би помогли нама. То је нешто што даје додатну снагу за борбу до оздрављења”, рекла је Силвана.

Др Звонимир Веселиновић је захвалио на лепим речима и истакао тимски рад који је веома важан у свакодневном раду здравствених радника.

”Најлепши део нашег занимања је када угледате насмејаног и излеченог пацијента. Силвана је наизглед крхка млада жена, али се јуначки изборила са опаком болешћу. Начин на који наставља да пружа подршку оболелима од карцинома и здравственим радницима је за сваку похвалу. Такође, присуство њених колега из Словеније додатно говори о значају овог ангажовања. Рећи ћу само да се, у знак солидарности са Силваном док је пролазила кроз хемиотерапију, један њен колега ошишао”, рекао је др Веселиновић још једном нагласивши значај подршке оболелима.

Како су нам наши гости најавили, у плану је посета словеначким колегама са истим циљем – подршка и захвалност истинским херојима.