Banjčanka Silvana Milovanović je proteklog vikenda inicirala humanitarnu akciju ”Nisi sam/a”, kako bi pružila podršku obolelima od karcinoma, ali i zdravstvenim radnicima koji im pomažu u lečenju. U prisustvu dr Zvonimira Veselinovića, hirurga koji ju je operisao, prisetila se prošlogodišnjeg lečenja u našoj bolnici i velikog truda i pažnje zaposlenih u našoj bolnici.

Silvana je takođe lečena i izlečena od karcinoma, a kako ističe, najveću podršku je imala od svojih kolega kuvara iz Slovenije. To je, između ostalog, bio razlog njihove posete kada su u znak zahvalnosti zaposlenima u našoj ustanovi podelili punjene pogače. Recept za ovu neobičnu pogaču i po  dimenzijama i po sadržaju, nastao je u vreme kada se Silvana razbolela. To je, kako sama ističe, bio način da pobegne od surove istine da joj predstoji teška i neizvesna borba, a u isto vreme i način da nastavi da se bavi poslom koji voli – kulinarstvom.

”Želela sam da se najpre zahvalim dr Zvonku Veselinoviću koji je moj heroj, a zatim i zaposlenima u Službi za hirurgiju, onkologiju, infektivne bolesti, interne bolesti, svima koji ostavljaju svoje probleme, porodice i obaveze da bi pomogli nama. To je nešto što daje dodatnu snagu za borbu do ozdravljenja”, rekla je Silvana.

Dr Zvonimir Veselinović je zahvalio na lepim rečima i istakao timski rad koji je veoma važan u svakodnevnom radu zdravstvenih radnika.

”Najlepši deo našeg zanimanja je kada ugledate nasmejanog i izlečenog pacijenta. Silvana je naizgled krhka mlada žena, ali se junački izborila sa opakom bolešću. Način na koji nastavlja da pruža podršku obolelima od karcinoma i zdravstvenim radnicima je za svaku pohvalu. Takođe, prisustvo njenih kolega iz Slovenije dodatno govori o značaju ovog angažovanja. Reći ću samo da se, u znak solidarnosti sa Silvanom dok je prolazila kroz hemioterapiju, jedan njen kolega ošišao”, rekao je dr Veselinović još jednom naglasivši značaj podrške obolelima.

Kako su nam naši gosti najavili, u planu je poseta slovenačkim kolegama sa istim ciljem – podrška i zahvalnost istinskim herojima.