Међународна хуманитарна организација ”28. Јун” има посебан консултативни статус при Уједињеним Нацијама и кроз различите пројекте помаже становништву Западног Балкана. У оквиру обележавања десетогодишњице свог постојања и у сусрет 8. Марту, ова организација је уручила вредну  донацију нашем породилишту. Ради се о 155 комплета постељине, 100 спаваћица за породиље, 180 бенкица за новорођенчад и 180 памучних пелена за повијање беба.

Директорка организације ”28. Jun Women” Јелена Обреновић је у име донатора пожелела што више беба у нашем породилишту и најавила наставак сарадње са нашом болницом. Истакла је да, пошто је за Краљево везује порекло родитеља, са посебном љубављу долази у наш крај.

Сви наши гости су нагласили да су веома срећни што су у могућности да помогну осетљивим групама нашег становништва, а будући да се ради о веома младим људима, за све што су до сада урадили и што ће тек реализовати заслужују наше дивљење.

У име наше установе донаторе је дочекао и захвалио се др Зоран Мрвић, в.д. директора, који је рекао да ова донација долази у правом тренутку када епидемија корона вируса јењава и када се полако враћамо у редован рад.

Породилиште је овом донацијом снабдевено опремом за младе маме и бебе, што ће намирити наше потребе на годишњем нивоу. Захваљујући одличној сарадњи коју наша болница има са ресорним министарством, а и уз помоћ хуманитарних организација, појединаца и друштвено одговорних компанија, обезбеђени су савремени, комфорни услови у породилишту, одакле у живот испраћамо наше најмлађе суграђане.