Још једна похвала је пристигла на адресу наше установе. У складу са Законом о заштити података о личности не објављујемо податке о пацијенту, а писмо преносимо у целини.

Општа болница ”Студеница” Краљево

  • Вршиоцу дужности директора мр сци. мед. др Зорану Мрвићу
  • Главној медицинској сестри Одсека за хемио терапије са специјалистичко – консултативном амбулантом

Док сам био млађи и наравно здравији, нерадо сам ишао код лекара. Одлазио сам кад баш морам, а то морање је сада толико често да ми се понекад чини свакодневним.

Пре три године ми је откривен карцином простате и тада сам упознао уролога, доктора Владицу Славића, којем сам веома захвалан за сјајан однос према мени као пацијенту.

Користио сам услуге Клиничког центра Србије, Клиничког центра Крагујевац, ”Медикуса” у Крушевцу и приватних лабораторија и тако стекао нешто шире искуство са различитим здравственим установама.

Уролог Владица Славић ме је повезао са нашом онколошком службом где ме је преузела докторка Данијела Петковић. У контакту са њом прво сам уочио њену људску бригу и спремност да ме саслуша и упути у то шта ми је чинити и шта могу да очекујем. Радила је то и када није била на свом радном месту. У мени је тако створен однос пуног поверења према њој, што лично доживљавам као предуслов за добар и успешан пут лечења, као и потврду да се ради о добром и успешном лекару.

Потом сам стекао увид о готово целокупној онколошкој служби и са задовољством могу да констатујем да карактеристике које сам уочио код докторке Данијеле Петковић могу да видим и код медицинских сестара и лекара.

У тој служби сам иначе знао, преко супруге, само докторку Душицу Александровић. Она је пре 12 година водила моју супругу оболелу од канцера дојке. Супруга и данас, када се помене њена тадашња болест, о докторки Душици говори са поштовањем и уверењем да је била изузетно значајна за њено излечење.

Свима њима част и моје лично поштовање!

У Краљеву,

  1. априла 2022. године