У периоду од 19. до 21. маја на Златибору је одржан Симпозијум Удружења гастроентеролошких и ендоскопских медицинских сестара и техничара Србије. На симпозијуму су, поред сестара и техничара из наше земље, учествовале и медицинске сестре из Клиничког центра Црне Горе.

Значајно учешће су забележиле и ендоскопске сестре Опште болнице ”Студеница” Краљево – Одсека за гастроентерологију.

Како су нам у разговору испричале, Симпозијум је обухватио низ предавања различите тематике, слободне дискусије и радионице.

”Током дискусије смо са поносом представиле ОБ ”Студеница” и нашу Службу, остварене завидне резултате посебно када су у питању скрининг прегледи. Све ово смо успели уз помоћ руководства, јер смо међу првима у Србији добили савремене машине за прање и дезинфекцију ендоскопа, што је у великој мери омогућило наш квалитетнији рад.

Имали смо прилику да разменимо искуства и проширимо професионалне контакте.

Морам да напоменем одличну сарадњу са председницом Удружења гастроентеро, хепатолошких и ендоскопских медицинских сестара и техничара  – Жаклином Пајевић, која ће се у наредном периоду знатно унапредити”, рекла нам је Снежана Лабовић – медицинска сестра Одсека за гастроентерологију.

Она је, као представник наше установе, изабрана међу 6 представника поменутог Удружења.

Било је ово још једно, сјајно искуство, почетак сарадње која ће бити још боља и чвршћа у будућности, за добробит наших пацијената а нама за радост и понос.