Удружење бајкера ”Biker Brumi Hilfe E.V.” из Немачке прикупило је хуманитарну помоћ за нашу болницу, коју су са шест шлепера довезли у понедељак, 03. јуна, у касним вечерњим сатима. Ова организација од 2003. године организује хуманитарне конвоје са опремом за болнице, школе и установе за смештај старих и болесних лица широм Европе.

Након посете делегације немачких бајкера у октобру прошле године, њиховог сталног контакта са колегама из мото клуба ”Кингс” из Краљева, један такав конвој је кренуо пут Србије – у Панчево и Краљево.

У укупно сто палета налази се медицинска опрема, болничко и хируршко рубље, комадни и канцеларијски намештај, инвалидска колица, шеталице и друга помагала, итд.

Роба је смештена у магацинима, одакле ће после обављања царинских процедура бити подељена Општој болници ”Студеница”, Дому за смештај старих лица из Матарушке Бање, Дечјем селу.

Др Херман Мунзел, који  је председник удружења бајкера из Немачке, је рекао да њихова организација већ седамнаест година реализује хуманитарне акције тако што током године прикупља потребну опрему, исправну,  половну, мало коришћену, коју потом сервисира и уз помоћ средстава која добија из европских фондова дистрибуира у по два града из две државе. Овога пута је помоћ упућена Румунији и Србији. Конвој је пратило стотинак бајкера из Швајцарске, Немачке, Румуније, Хрватске, Македоније и Србије.

Директор наше болнице – др Зоран Мрвић је обишао магацин са робом, том приликом пожелео добродошлицу донаторима и захвалио за њихов уложен труд и вредну донацију.

”Велика је срећа када вам, у настојањима да лечите и излечите пацијенте, помажу људи који своје слободно време проводе бринући о онима којима је помоћ најпотребнија, а то су болесне, старе и  тешко покретне особе. Захваљујем нашим пријатељима из Немачке што су препознали наше напоре да својим пацијентима створимо што боље услове за лечење, у чему су нам овом вредном донацијом значајно помогли”, рекао је др Мрвић.

Градоначелник Краљева – др Предраг Терзић је такође захвалио гостима на донацији, уз извињење што неће моћи више времена да проведе са њима због ванредне ситуације које су у нашем граду изазвале поплаве.

У Матарушкој Бањи, где су смештени бајкери, увече је одржана свечана вечера где је др Милан Парезановић – помоћник директора ОБ ”Студеница” уручио захвалнице и пригодне поклоне председнику Мото клуба из Немачке и Мото клубу ”Кингс” из Краљева.

У име домаћина, краљевачких бајкера, присутне је поздравио Милован Пантовић – председник ”Кингса”, удружења које годинама уназад организује хуманитарни мото скуп за помоћ особама са аутизмом, због чега су прошле године добили награду града Краљева која носи име нашег највећег доброчинитеља Миломира Главчића.

Свечаној вечери су присуствовали Вукман Ракочевић – заменик градоначелника и Ненад Марковић – председник Скупштине града Краљева.

Велику захвалност упућујемо нашем колеги Љубинку Раковићу, који је био у конвоју који се упутио из Немачке и сам довезао један камион. Уједно, успшено је одрадио све активности око припреме пратеће документације, превођења исте, неопходне комуникације између гостију и домаћина.

За госте и све присутне је уприличен и рок концерт у коме су сви уживали. Већ наредног дана конвој креће даље, да уз шкрипу гума и пређене километре исписује нове странице књиге великих дела. Још једном се показало да добре намере, хуманост и музика не познају границе и да јаче од било чега другог спајају људе.