Udruženje bajkera ”Biker Brumi Hilfe E.V.” iz Nemačke prikupilo je humanitarnu pomoć za našu bolnicu, koju su sa šest šlepera dovezli u ponedeljak, 03. juna, u kasnim večernjim satima. Ova organizacija od 2003. godine organizuje humanitarne konvoje sa opremom za bolnice, škole i ustanove za smeštaj starih i bolesnih lica širom Evrope.

Nakon posete delegacije nemačkih bajkera u oktobru prošle godine, njihovog stalnog kontakta sa kolegama iz moto kluba ”Kings” iz Kraljeva, jedan takav konvoj je krenuo put Srbije – u Pančevo i Kraljevo.

U ukupno sto paleta nalazi se medicinska oprema, bolničko i hirurško rublje, komadni i kancelarijski nameštaj, invalidska kolica, šetalice i druga pomagala, itd.

Roba je smeštena u magacinima, odakle će posle obavljanja carinskih procedura biti podeljena Opštoj bolnici ”Studenica”, Domu za smeštaj starih lica iz Mataruške Banje, Dečjem selu.

Dr Herman Munzel, koji  je predsednik udruženja bajkera iz Nemačke, je rekao da njihova organizacija već sedamnaest godina realizuje humanitarne akcije tako što tokom godine prikuplja potrebnu opremu, ispravnu,  polovnu, malo korišćenu, koju potom servisira i uz pomoć sredstava koja dobija iz evropskih fondova distribuira u po dva grada iz dve države. Ovoga puta je pomoć upućena Rumuniji i Srbiji. Konvoj je pratilo stotinak bajkera iz Švajcarske, Nemačke, Rumunije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Direktor naše bolnice – dr Zoran Mrvić je obišao magacin sa robom, tom prilikom poželeo dobrodošlicu donatorima i zahvalio za njihov uložen trud i vrednu donaciju.

”Velika je sreća kada vam, u nastojanjima da lečite i izlečite pacijente, pomažu ljudi koji svoje slobodno vreme provode brinući o onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su bolesne, stare i  teško pokretne osobe. Zahvaljujem našim prijateljima iz Nemačke što su prepoznali naše napore da svojim pacijentima stvorimo što bolje uslove za lečenje, u čemu su nam ovom vrednom donacijom značajno pomogli”, rekao je dr Mrvić.

Gradonačelnik Kraljeva – dr Predrag Terzić je takođe zahvalio gostima na donaciji, uz izvinjenje što neće moći više vremena da provede sa njima zbog vanredne situacije koje su u našem gradu izazvale poplave.

U Mataruškoj Banji, gde su smešteni bajkeri, uveče je održana svečana večera gde je dr Milan Parezanović – pomoćnik direktora OB ”Studenica” uručio zahvalnice i prigodne poklone predsedniku Moto kluba iz Nemačke i Moto klubu ”Kings” iz Kraljeva.

U ime domaćina, kraljevačkih bajkera, prisutne je pozdravio Milovan Pantović – predsednik ”Kingsa”, udruženja koje godinama unazad organizuje humanitarni moto skup za pomoć osobama sa autizmom, zbog čega su prošle godine dobili nagradu grada Kraljeva koja nosi ime našeg najvećeg dobročinitelja Milomira Glavčića.

Svečanoj večeri su prisustvovali Vukman Rakočević – zamenik gradonačelnika i Nenad Marković – predsednik Skupštine grada Kraljeva.

Veliku zahvalnost upućujemo našem kolegi Ljubinku Rakoviću, koji je bio u konvoju koji se uputio iz Nemačke i sam dovezao jedan kamion. Ujedno, uspšeno je odradio sve aktivnosti oko pripreme prateće dokumentacije, prevođenja iste, neophodne komunikacije između gostiju i domaćina.

Za goste i sve prisutne je upriličen i rok koncert u kome su svi uživali. Već narednog dana konvoj kreće dalje, da uz škripu guma i pređene kilometre ispisuje nove stranice knjige velikih dela. Još jednom se pokazalo da dobre namere, humanost i muzika ne poznaju granice i da jače od bilo čega drugog spajaju ljude.