Radost koju nose novogodišnji praznici, proširila se i na našu bolnicu. Ove nedelje organizovane su brojne predstave za decu, čiji su junaci zajedno sa Deda Mrazom delili poklone našim najmlađim pacijentima.

U ponedeljak su nas posetili učenici Osnovne škole ”Braća Vilotijević” koji su pripremili novogodišnju predstavu za naše mališane. Zajedno su pevali, igrali, dočekali i ispratili veselog Deda Mraza.

Sreda je donela čak tri Deda Mraza, jednog iz Medicinske škole i dva iz Sindikata nemedicinskih radnika naše ustanove. I jedni i drugi već godinama obilaze decu koja se leče na Odeljenjima pedijatrije i dečje hirurgije. Učenici Medicinske škole su svojim mlađim drugarima, kroz predstavu, poželeli brzo ozdravljenje i ostvarenje svih želja u narednoj godini.

Predstavnici Sindikata nemedicinskih radnika su u svom prepoznatljivom maniru obradovali mališane, ali i glavne sestre koje su im pomogle da osmisle svoj interesantan igrokaz. Njihov Deda Mraz je, na momente bio zaboravan, pa je morao da trpi kritike vile, klovna, brbljivih devojčica i sopstvenog pomoćnika. Naime, ponesen atmosferom, zaboravio je da podeli novogodišnje paketiće, na šta su ga podsetili njegovi pomoćnici i okupljena zadovoljna deca.

U petak smo ugostili učenike Ekonomske škole, koji su, kao i prethodnih godina podelili poklone našim najmlađim pacijentima. I oni su, zajedno sa svojim pedagogom i profesorima, obećali novo druženje sledeće godine.

Vesela družina je ispraćena pesmom, osmesima i lepim željama. Njihov dolazak je pomogao mališanima da se na trenutak presele u zemlju snova, igračaka i slatkiša. Bio je to još jedan od načina da najmlađima pomognemo da što lakše prebrode bolest i trenutnu razdvojenost od porodice. Da smo u tome uspeli pokazali su nam njihovi osmesi i zagrljaji.