Kalendarska godina je na izmaku, vreme kada se vrše analize, svode računi, prave planovi. Tako je i u Opštoj bolnici ”Studenica”, pa je tim povodom održan kolegijum načelnika, glavnih sestara, šefova Odseka, kako bi se analizirala protekla godina.

Tradicionalni novogodišnji sastanak je održan u renoviranoj Plavoj sali, čime je ona zvanično otvorena za nove edukacije i sve ono što planiramo u narednoj godini.

V.d. direktora Opšte bolnice ”Studenica”, dr Zoran Mrvić, je otvorio sastanak zahvalivši pomoćnicima, načelnicima, glavnim sestrama i svim zaposlenima na saradnji i doprinosu u ostvarenim rezultatima rada.

Međutim istakao je da postoji još mnogo stvari koje treba popraviti, unaprediti, kako bi bili još bolji. Najpre, treba u potpunosti sprovesti program dijagnostički srodnih grupa (DSG) koji omogućava potpunu kontrolu lečenja pacijenata, troškova lečenja, potrošnje lekova.

U 2019. godini urađeno je mnogo. Ministarstvo zdravlja je u ovoj godini prenelo 35. 646.043,26 dinara  što je upotrebljeno za sanaciju ravnih krovova na Hiruruškoj bolnici, nabavku opreme za Službu oftalmologije, popravku aparata za magnetnu rezonancu, kupovinu medicinske opreme (aparat za anesteziju, gastroskop, 2 portabilna aspiratora i 3 Potenova aparata), urađeno je krečenje i rekonstrukcija objekata, nabavljena oprema za Službu za ortopediju, kompresor za vazduh, obezbeđena sredstva za generalni remont liftova.

Od Ministarstva pravde, sredstvima dobijenim od oportuniteta u iznosu od 2.382.000,00 dinara, kupljen je kolonoskop za Odsek za gastroenterologiju.

Ukupan iznos donacija prikupljenih u ovoj godini je oko 78 miliona dinara. Najveće su pristigle od bajkera iz Nemačke, Fondacije Princeze Katarine Karađorđević i Udruženja ”Ljubi bližnjeg svog.

Što se tiče Službi i njihovog razvoja, izdvajaju se Služba za opštu hirurgiju i Služba za oftalmologiju. U Službi za opštu hirurgiju uvedene su četiri nove operativne metode, čime je još jednom potvrđeno da ova Služba zaslužuje mesto u samom vrhu opšte hirurgije u Srbiji. Služba za oftalmologiju je u toku 2019. godine uradila 1 500 operacija, što je daleko više od broja operacija urađenih u prošloj godini, Služba za ortopediju je ispunila plan za ovu godinu. Povećanjem broja pruženih usluga u ovoj godini omogućili smo i povećanje budžeta za sledeću godinu, opravdali preneta sredstva od strane RFZO. Uz male korekcije i nastavak ozbiljnog i domaćinskog poslovanja, lakše će se sprovesti planirane reforme koje nas očekuju u narednoj godini.

V.d. direktora Opšte bolnice ”Studenica” dr Zoran Mrvić je na kraju, uz prigodan koktel, zaposlenima u našoj ustanovi poželeo srećnu i uspešnu Novu Godinu i božićne praznike.

Za nama je još jedna dobra godina, kada je poslovanje u pitanju, a pred nama novi izazovi. Iskustvo nam je pokazalo da dobre navike ne treba menjati, pa će nam utoliko biti lakše da u prepoznatljivom maniru nastavimo ka ostvarenju planiranih ciljeva. A njih je, u skladu sa uspesima, sve više.