Zbog povećanja broja pacijenata obolelih od korona virusa, iz naše bolnice su danas ispraćene ekipe put Kragujevca i Novog Pazara.

U Klinički centar Kragujevac otputovali su medicinska sestra Gordana Zarić i tehničari Aleksandar Arsić, Aleksandar Calić i Nikola Radović. Tokom sutrašnjeg dana će im se pridružiti dr Slađana Nikolić – anesteziolog.

U opštu bolnicu Novi Pazar ispratili smo dr Tatjanu Petrović i dr Sašu Pavlovića, anesteziologe koji će pomoći novopazarskim kolegama u zbrinjavanju obolelih. Ovi mladi a već iskusni lekari, medicinske sestre i tehničari, naoružani znanjem i iskustvom još jednom će se uhvatiti u koštac sa opasnim, nevidljivim neprijateljem.

Ispratio ih je direktor naše bolnice – dr Zoran Mrvić, poželevši im da nam se što pre vrate kao pobednici. Bez suvišnih reči, razmenjeni su pogledi u kojima su se smenjivali zabrinutost, nada i ponos što u svojim redovima imamo ovakve heroje. Spasiti živote, njihov je jedini cilj i namera, a to je ono što se višestruko broji. Srećno, naši najhrabriji!