Privredno društvo ”Fin bet” iz Beograda, uputilo je značajnu donaciju u vrednosti od 5 000 evra, koju čine 4 kompletno opremljene medicinske torbe za pružanje hitne pomoći (sa laringoskopskom drškom i špatulom, reanimancionim balonom sa maskom, setom od 8 komada orofaringelnih tubusa, endotrahealnim tubusom), 1 EKG aparat, 10 pulsnih oksimetara, 5 umanjivača pritiska.

”Profesor dr Milorad – Buca Pavlović je najveći ”krivac” što je ova donacija pristigla u Kraljevo. Kao eminentni stručnjak – infektolog svetskog glasa, predložio je donatorima da donaciju upute u Kraljevo i Vranje, kako bi se pomoglo i južnijim delovima Srbije. Predstavnici kompanije ”Fin bet” su nas kontaktirali kako bi saznali šta nam je od opreme najpotrebnije. Nakon konsultacija sa anesteziolozima, infektolozima i internistima odlučili smo se za navedenu opremu”’, rekla je dr Zorica Kostić infektolog, koja je bila u neposrednoj komunikaciji sa donatorima.

Zahvaljujući ovoj donaciji, sada smo u mogućnosti da istovremeno intubiramo četiri pacijenta prilikom transporta u tercijarne ustanove. Na taj način štedimo dragoceno vreme, pružamo neophodnu i neodložnu pomoć životno ugroženim pacijentima.

Iz razgovora sa predstavnicima kompanije ”Fin bet”, Marijom Vidaković i Draganom Mirkovićem, saznali smo da su veoma srećni što su u prilici da nam pomognu, kao i činjenicu da ih za naš grad vezuju lepe uspomene budući da su članovi njihovih najužih porodica naši sugrađani.

U ime zaposlenih, rukovodstvo naše bolnice izražava veliku zahvalnost donatorima, kao i profesoru Miloradu Buci Pavloviću, koji su nam kroz ovu donaciju ukazali i veliko poverenje. Najveća nagrada za naš uložen trud biće blagovremeno ukazana medicinska pomoć i spašeni životi naših pacijenata, a to je zajednički cilj svih nas.