Slobodan Matović, kraljevački alpinista, i ove godine je na neobičan način posetio mališane koji se nalaze na bolničkom lečenju u našoj bolnici. U kostimu Deda Mraza je sa krova bolnice stigao na peti sprat, gde su ga nestrpljivo čekali najmlađi pacijenti. Poklone koje je podelio su prikupili članovi Kluba američkog kluba ”Kraljevske krune” uz pomoć Fondacije Princeze Katarine Karađorđević.

Kako nam je rekao Luka Đurić iz ovog kluba, svake godine sa velikim zadovoljstvom organizuju novogodišnji turnir humanitarnog karaktera, gde prikupe slatkiše i igračke koje podele bolesnim mališanima. Ovo je već deseti put da ”Kraljevske krune” daruju decu koja se leče na odeljenjima pedijatrije i dečje hirurgije, a saradnja će se nastaviti i u godinama koje dolaze.

Mališane su poklonima obradovali i zaposleni i roditelji dece iz predškolske ustanove ”Eduka centar”, kojima takođe zahvaljujemo za radost koja je preplavila sve nas.

Slobodan Matović kaže da je veoma srećan što na ovaj način može da obraduje decu koja novogodišnje praznike provode u bolničkim krevetima. Dečji osmesi, koji se umnože kada se on pojavi i graja koja nastane kada dobiju poklone, njegova su najveća nagrada.

V. d. direktora naše bolnice – dr Zoran Mrvić je zahvalio gospodinu Matoviću i članovima kluba ”Kraljevske krune” za pažnju i brigu koju su pokazali. Toplo vreme, koje ne karakteriše prednovogodišnju nedelju, ne odgovara našim mališanima, tako da je veliki broj hospitalizovane dece sa virusnim oboljenjima i infekcijama gastrointestinalnog trakta.

I pored toga, mališani su bili raspoloženi, zadovoljni, a poklone i posetu Deda Mraza će sigurno sačuvati u svom sećanju. Mi im želimo brz oporavak i srećne praznike.