Svake godine u ovo doba peti sprat hirurške bolnice postane najradosnije mesto u gradu. Sa svih strana, uz najlepše želje, stižu pokloni za mališane. Tako je bilo i ovoga puta.

Najpre su nas posetili predstavnici Odbojkaškog kluba ”Tehničar”, igračice i treneri, kako bi doneli novogodišnje paketiće za decu koja se nalaze na bolničkom lečenju. Kako nam je u razgovoru rekao Aleksandar Daišević – direktor OK ”Tehničar”, poklone su prikupili na humanitarnom turniru koji su organizovali u saradnji sa svojim članovima i njihovim roditeljima.

”Došlo je vreme praznika i stvarno nam je žao da naši najmlađi tada budu u bolnici, ali kad je već tako, onda hajde da im olakšamo i ulepšamo te dane. Moram da istaknem da je ovo za mene mnogo lepa stvar jer ovo nije bila akcija trenera, već akcija naših članova. Preko 200 dece iz OK ”Tehničar” su se sami dogovorili, samo su tražili da im mi pomognemo kako bi na tom turniru organizovali prikupljanje slatkiša, slaniša i da to uručimo onima kojima je najpotrebnije. Mi smo odlučili da ove godine obradujemo naše najmlađe sugrađane koji se nalaze na lečenju u kraljevačkoj bolnici i mislim da nismo pogrešili”, rekao je Aleksandar Daišević.

Široki osmesi, radost i graja koja je nastala kada su mališani dobili paketiće govore da su naši posetioci upeli u toj nameri.

Na naše najmlađe su mislili i učenici Medicinske i Ekonomske škole, koji su pripremili priredbu i poklone, a kao i prethodne godine posetio ih je Deda Mraz Dragan Đurđević, koji je i svoj bicikl ofarbao veselim bojama.

U ime naših mališana zahvaljujemo svima koji su im ulepšali bolničke dane i želimo im dobro zdravlje i srećne praznike.