На Међународном конгресу коронарних јединица, трећем по реду, који је одржан 2. и 3. новембра у хотелу ”Falkensteiner” у Београду представљена су два рада из наше болнице. Др Татјана Брадић – интерниста кардиолог,           др Драгана Мирковић и др Мирјана Матовић презентовале су два рада – ”Искуство са терапијом Eliquis таблете INN: Apixaban у Коронарној јединици Опште болнице ”Студеница” и ”Акутни инфаркт миокарда код пацијента са феохормоцитомом”. У веома јакој конкуренцији, где су представљени радови лекара из земље и иностранства, ”Акутни инфаркт миокарда код пацијента са феохормоцитомом” је проглашен за најбољи. У Комисији су били еминентни стручњаци из Института за кардио – васкуларне болести из Сремске Каменице.

”Веома сам задовољна због постигнутог успеха, а посебно због чињенице да да су младе колегинице спремне да наставе стазама старијих лекара. Медицина је наука која се бави пацијентима, превенцијом и лечењем, али и поред тога, сваки искусан лекар треба да настоји да своје знање и вештине пренесе млађим колегама. Ја сам код др Драгане Мирковић и др Мирјане Матовић препознала заинтересованост за кардиологију и са великим задовољством их полако уводим у тај свет”, рекла је др Брадић.

Континуирани рад на усавршавању и проширивању сопствених знања и вештина, као и рад на едукацији генерација које долазе, представљају још једну лепу дужност  лекара.

Враћајући се свакодневним обавезама, уз неизбежан осмех, обећала је да ће и у годинама које предстоје наставити истим темпом. Не сумњамо, јер болесно срце се лечи љубављу, а ње код наше саговорнице има довољно за сваког пацијента.