Радост коју носе новогодишњи празници, проширила се и на нашу болницу. Ове недеље организоване су бројне представе за децу, чији су јунаци заједно са Деда Мразом делили поклоне нашим најмлађим пацијентима.

У понедељак су нас посетили ученици Основне школе ”Браћа Вилотијевић” који су припремили новогодишњу представу за наше малишане. Заједно су певали, играли, дочекали и испратили веселог Деда Мраза.

Среда је донела чак три Деда Мраза, једног из Медицинске школе и два из Синдиката немедицинских радника наше установе. И једни и други већ годинама обилазе децу која се лече на Одељењима педијатрије и дечје хирургије. Ученици Медицинске школе су својим млађим другарима, кроз представу, пожелели брзо оздрављење и остварење свих жеља у наредној години.

Представници Синдиката немедицинских радника су у свом препознатљивом маниру обрадовали малишане, али и главне сестре које су им помогле да осмисле свој интересантан игроказ. Њихов Деда Мраз је, на моменте био забораван, па је морао да трпи критике виле, кловна, брбљивих девојчица и сопственог помоћника. Наиме, понесен атмосфером, заборавио је да подели новогодишње пакетиће, на шта су га подсетили његови помоћници и окупљена задовољна деца.

У петак смо угостили ученике Економске школе, који су, као и претходних година поделили поклоне нашим најмлађим пацијентима. И они су, заједно са својим педагогом и професорима, обећали ново дружење следеће године.

Весела дружина је испраћена песмом, осмесима и лепим жељама. Њихов долазак је помогао малишанима да се на тренутак преселе у земљу снова, играчака и слаткиша. Био је то још један од начина да најмлађима помогнемо да што лакше преброде болест и тренутну раздвојеност од породице. Да смо у томе успели показали су нам њихови осмеси и загрљаји.