Малишани који се тренутно налазе на лечењу у нашој болници су ове године могли да уживају у бројним посетама, приредбама, поклонима које су добили од својих другара из основних и средњих школа, као и од различитих друштвено одговорних организација.

Крај године је обележила посета представника компаније ”Леони”, која своје погоне има и у нашем граду. Прошле године су такође новогодишњим пакетићима обрадовали наше најмлађе пацијенте у Службама педијатрије и дечје хирургије и обећали да ћемо се поновио дружити. Обећање су испунили, па су нас овога пута посетили Аница Дивац – специјалиста за комуникације, Ана Вешковић – менаџер за људске ресурсе и чланови њеног тима Наташа Трајчевић, Невена Тодоровић и Бојан Јовановић.

У зависности од пола и узраста малишана, подељено је 45 пакетића у којима су се налазиле играчке, слаткиши, сликовнице, мини сетови за енглески језик, школска помагала.

”Нама је иначе пракса да у децембру, на свим локацијама где компанија ”Леони” постоји у Србији, организујемо хуманитарне акције, са циљем да малишанима измамимо оно најлепше – осмех на лицу. Почетком месеца смо имали велику донацију Дечјем селу на Берановцу када смо поклонили телевизоре, постељину, усисиваче, душеке, пешкире, који ће се користити за опремање СОС кућа у којима су смештени њихови корисници”, рекла је Аница Дивац.

У Краљеву је у ”Леонију” тренутно запослено 750, а до краја 2020. планира се запошљавање 2000 радника. Планом је предвиђено да у 2023. години ова компанија запошљава 5 000 радника.

У име запослених у Служби за дечју хирургију и Служби за педијатрију, гостима је на даровима захвалио др Станко Барлов, специјалиста дечје хирургије и дечје ортопедије.

”Захваљујем се компанији ”Леони” на поклонима које су донели нашим најмлађим пацијентима. Сигуран сам да ће наши мали пацијенти из болнице понети и неке лепе успомене”, рекао је др Барлов.

Представници компаније ”Леони” су се након поделе новогодишњих поклона, састали са директором наше болнице – др Зораном Мрвићем. Била је то прилика да први човек наше установе захвали гостима за показану бригу о деци и за висок степен друштвене одговорности, да се договоре темељи будуће сарадње и да се размене најлепше жеље за наступајуће празнике .

И овога пута наши гости су донели, поред богатих поклона, пуно наручје радости, осмеха, љубави и песме. Заједно са малишанима радовали смо се и ми, јер смо били део празничне бајке коју само дечји осмеси могу да испричају.