Традиционално, први радни дан у новој години обележила је посета градоначелника Краљева – др Предрага Терзића и даривање прворођених беба у 2020. години. Две девојчице и један дечак су првог јануара дошли на свет и обрадовали породице Топаловић, Пандрц и Раденковић.

Марија Топаловић је родила девојчицу – своје друго дете, Милена Пандрц дечака, а Оливера Раденковић девојчицу – своје четврто дете.

Уручујући поклоне младим мајкама – по букет цвећа и поклон ваучер на по 15 000 динара за куповину у свим објектима Апотеке Краљево, градоначелник је рекао:

”Град Краљево се труди да обезбеди што више привилегија за оне родитеље који се одлуче за друго, треће, четврто дете. Град је ушао у програм ”Три плус картица”, што омогућава велики број попуста у продавницама одеће, обуће, апотекама, али и у фудбалским, одбојкашким, кошаркашким и другим клубовима. Наше установе такође омогућавају вишечланим породицама попусте на своје услуге. У будућности ћемо се трудити да кроз попусте на услуге наших јавних комуналних предузећа омогућимо породицама са троје и више деце да лагодније живе”, изјавио је градоначелник.

Радмила Добрић – секретар Црвеног крста Краљево је са великим задовољством истакла да Црвени крст сваку годину већ трећу деценију започиње акцијом ”Пакет за новорођену бебу”. Уручујући поклоне младим мајкама она је рекла:

”Искрено се надам да ће се што више деце рађати. Црвени крст ће увек учествовати у оваквим активностима – и на почетку године, а и у Недељи Црвеног крста, када дарујемо децу рођену у тој недељи. На тај начин дајемо мали допринос Националној стратегији у борби против беле куге”, нагласила је Радмила Добрић.

У име руководства Опште болнице ”Студеница” захвалио се др Милан Парезановић – помоћник директора за Интернистички сектор.

”Желео бих да, када се идуће године овде окупимо, буде знатно већи број новорођенчади и да се и град Краљево и Црвени крст знатно више ”истроше”. И поред свих наших апела за што више рађања, нажалост, имамо негативан наталитет. У току 2019. године имали смо 1 194 порођаја, што је за 30 мање него у 2018. години. Наша је жеља да се овакав негативан тренд прекине у овој години”, рекао је др Парезановић.