Новопазарска предузећа ”Контобене” и ”Емровић Рај” прикључила су се акцији за помоћ здравственим установама у Србији. Прикупили су и допремили вредну медицинску опрему и  маске.

Уручујући ову донацију представник предузећа ”Конто бене”, које је познато име у текстилној индустрији, рекао нам је да су у тренутним ванредним околностима своје снаге усмерили на производњу хируршких маски и да су до сада израдили 120 000 комада. Наша болница је од њих добила 5 000 маски.

Поред тога, захваљујући њиховим пријатељима из Луксембурга, уручили су нам и 7 електричниих кревета и једну столицу за терапију.

”Одлучили смо да ову донацију упутимо Општој болници ”Студеница” у Краљеву, због тога што се велики број Новопазараца лечи у вашој установи. На овај начин смо желели да упутимо подршку свим здравственим радницима који тренутно носе највећи терет у борби против коронавируса”, рекао је Омер Емровић.

Др Зоран Мрвић – директор наше болнице је захвалио донаторима рекавши:

”Са породицом Емровић имамо један пријатељски однос, они нису први пут донатори  када је здравство у питању, тако да користим прилику да им се захвалим за све што су до сада урадили. Све ово је нама преко потребно, маске су намењене за вишекратну употребу, кревете ћемо распоредити у складу са потребама у хируршки и интернистички одсек”.

Небојша Симовић – начелник Рашког управног округа је такође упутио речи захвалности:

”Драго ми је што су наши пријатељи из Новог Пазара препознали потребе краљевачке болнице и понудили помоћ која је у овом тренутку драгоцена. Још веће задовољство причињава чињеница да градови са територије Рашког округа показују солидарност, помажу у невољи једни другима. У ситуацији када је Нови Пазар имао проблем помагали су краљевачки привредници, када су Краљево погодиле поплаве и земљотрес Нови Пазар је прискочио у помоћ, а тако је и овога пута. Ту добру сарадњу треба да одржимо и наставимо, да делимо и добре и лоше ствари”, рекао је господин Симовић.

Захваљујући оваквој солидарности и међусобној подршци, успешно ћемо се изборити и са тренутном епидемијом, закључак је који се сам намеће после овакве пријатељске посете.