Kомандант Друге бригаде копнене војске Србије, бригадни генерал Жељко Кузмановић, уручио је захвалнице представницима локалних самоуправа, здравствених установа и домова за смештај старих лица са територије коју покрива ова бригада. Поред установа из Чачка, Врњачке Бање и Новог Пазара, захвалница је уручена и Општој болници ”Студеница”, а на њој пише:

”За сарадњу са Копненом војском Србије, стручност и подршку њеним припадницима на отклањању последица у спречавању ширења вирусне инфекције COVID -19, допринос развијању и неговању патриотизма, родољубља, слободарског духа српског народа и традиција славне српске војске”.

Захвалницу је примио помоћник директора ОБ ”Студеница” др Милан Парезановић, који се налазио на првој линији одбране од корона вируса у нашој болници. Захваљујући одличној сарадњи ОБ ”Студеница”, Дома здравља Краљево, Завода за јавно здравље, Ветеринарског института и Војске Србије са локалном самоуправом – односно Кризним штабом, неконтролисано ширење вируса је на време заустављено, чиме је сачувано здравље наших суграђана, посебно оних најстаријих који су били и најугроженији. Ангажовањем припадника Војске Србије за помоћ здравственим установама, омогућен је несметан рад здравствених радника и спречено продирање вируса унутар болнице.

Био је то још један испит спремности и храбрости који су наше установе успешно савладале.