Привредно друштво ”Фин бет” из Београда, упутило је значајну донацију у вредности од 5 000 евра, коју чине 4 комплетно опремљене медицинске торбе за пружање хитне помоћи (са ларингоскопском дршком и шпатулом, реаниманционим балоном са маском, сетом од 8 комада орофарингелних тубуса, ендотрахеалним тубусом), 1 ЕКГ апарат, 10 пулсних оксиметара, 5 умањивача притиска.

”Професор др Милорад – Буца Павловић је највећи ”кривац” што је ова донација пристигла у Краљево. Као еминентни стручњак – инфектолог светског гласа, предложио је донаторима да донацију упуте у Краљево и Врање, како би се помогло и јужнијим деловима Србије. Представници компаније ”Фин бет” су нас контактирали како би сазнали шта нам је од опреме најпотребније. Након консултација са анестезиолозима, инфектолозима и интернистима одлучили смо се за наведену опрему”’, рекла је др Зорица Костић инфектолог, која је била у непосредној комуникацији са донаторима.

Захваљујући овој донацији, сада смо у могућности да истовремено интубирамо четири пацијента приликом транспорта у терцијарне установе. На тај начин штедимо драгоцено време, пружамо неопходну и неодложну помоћ животно угроженим пацијентима.

Из разговора са представницима компаније ”Фин бет”, Маријом Видаковић и Драганом Мирковићем, сазнали смо да су веома срећни што су у прилици да нам помогну, као и чињеницу да их за наш град везују лепе успомене будући да су чланови њихових најужих породица наши суграђани.

У име запослених, руководство наше болнице изражава велику захвалност донаторима, као и професору Милораду Буци Павловићу, који су нам кроз ову донацију указали и велико поверење. Највећа награда за наш уложен труд биће благовремено указана медицинска помоћ и спашени животи наших пацијената, а то је заједнички циљ свих нас.