У петак, 11. септембра, директор Опште болнице ”Студеница” др Зоран Мрвић је одржао колегијум са начелницима и главним сестрама служби. Након веома тешког периода у коме је број оболелих од корона вируса сваким даном бивао све већи, наступило је затишје које је искоришћено за анализу свега урађеног и отклањање евентуалних недостатака.

Мр сци. мед. др Зоран Мрвић је најпре похвалио рад свих запослених који су учествовали у раду Ковид болнице, а било их је преко 200 који су директно учествовали, (лекара, медицинских сестара, возача, спремачица, сервира, запослених у Служби за одржавање, итд) и још толико запослених који су били индиректно укључени. Захвалио је на великом труду, залагању, показаној спремности и солидарности, што је резултирало спречавањем некотролисаног ширења вируса и коначно довело до смањења броја оболелих у нашем граду. Циљ је остварен, а то је спречавање да вирус продре у Хируршку болницу, на шта смо веома поносни.

Директор је изнео податке о раду Ковид амбуланте и Ковид болнице:

У периоду од 15.03. до 10.09. хоспитализовано је 513 пацијената, од тога у периоду од 21.06. до 10. септембра 371 пацијент;

У Ковид амбуланти је у периоду од 15.03 до 10.09. прегледано 2 607 пацијената, од тога 613 од 15.03 до 21. јуна, а од тада до 10. септембра прегледано је 1 994 пацијената.

У периоду од 15.03. до 10.09. урађено је 5 973 прегледа, од тога 3 562 првих прегледа и 2 411 контролних.

Од 21.06. до 10.09.  урађено је 5 157 прегледа, од чега 2 852 првих и 2 305 контролних прегледа.

На територији града Краљева је од 15.03. до 10.09 тестирано укупно 8 284 грађана, од чега је са позитивним налазом било њих 1 392.

Сви уочени недостаци, који нису могли бити отклоњени ”у ходу”, решавају се поступно: у интернистичком одсеку су у свим болесничким собама инсталирани прикључци за довод кисеоника, направљен је посебан улаз са споредне стране Одељења за инфективне болести како се не би укрштали пацијенти са корона вирусом са осталим пацијентима, у Служби за интензивну негу и реанимацију су сви апарати сервисирани, тако да је све спремно за евентуални нови талас епидемије корона вируса.

Комуникација између начелника Служби, договор у вези организације дневних задатака је кључна за обављање несметаног рада Служби. Због тога је потребно организовати организовати састанке и договоре начелника и главних сестара Служби на седмичном нивоу.

Директор је, такође, пренео закључке са састанка који је одржао министар здравља са директорима Болница. Једна од препорука је да се од 14. септембра успостави редован рад у специјалистичким амбулантама, као и  оперативни програм, што је у нашој установи спроведено.

Иако је ванредна ситуација у Краљеву укинута, набављен је довољан број заштитне опреме и установљени су сви потребни протоколи да се у случају новог таласа епидемије оболели збрину на прави начин, а запослени заштите.

Уз одговоран, тимски рад, резултати сигурно неће изостати.