Слободан Матовић, краљевачки алпиниста, и ове године је на необичан начин посетио малишане који се налазе на болничком лечењу у нашој болници. У костиму Деда Мраза је са крова болнице стигао на пети спрат, где су га нестрпљиво чекали најмлађи пацијенти. Поклоне које је поделио су прикупили чланови Клуба америчког клуба ”Краљевске круне” уз помоћ Фондације Принцезе Катарине Карађорђевић.

Како нам је рекао Лука Ђурић из овог клуба, сваке године са великим задовољством организују новогодишњи турнир хуманитарног карактера, где прикупе слаткише и играчке које поделе болесним малишанима. Ово је већ десети пут да ”Краљевске круне” дарују децу која се лече на одељењима педијатрије и дечје хирургије, а сарадња ће се наставити и у годинама које долазе.

Малишане су поклонима обрадовали и запослени и родитељи деце из предшколске установе ”Едука центар”, којима такође захваљујемо за радост која је преплавила све нас.

Слободан Матовић каже да је веома срећан што на овај начин може да обрадује децу која новогодишње празнике проводе у болничким креветима. Дечји осмеси, који се умноже када се он појави и граја која настане када добију поклоне, његова су највећа награда.

В. д. директора наше болнице – др Зоран Мрвић је захвалио господину Матовићу и члановима клуба ”Краљевске круне” за пажњу и бригу коју су показали. Топло време, које не карактерише предновогодишњу недељу, не одговара нашим малишанима, тако да је велики број хоспитализоване деце са вирусним обољењима и инфекцијама гастроинтестиналног тракта.

И поред тога, малишани су били расположени, задовољни, а поклоне и посету Деда Мраза ће сигурно сачувати у свом сећању. Ми им желимо брз опоравак и срећне празнике.