Nakon mesec dana borbe sa administrativnim začkoljicama, iz nemačkog grada Anaberga je u našu bolnicu pristigla donacija od 42 kreveta sa elektronskim podizačima i isto toliko toaletnih stočića. Oprema je korišćena, ali u odličnom stanju i u ovom trenutku preko potrebna. Najveći  deo ove opreme će biti prosleđen na odeljenje opšte hirurgije, a ostatak će se rasporediti u skladu sa potrebama ostalih službi.

V.d. direktora OB ”Studenica” – dr Zoran Mrvić je rekao da u narednom periodu očekuje  nastavak saradnje sa nemačkim bolnicama, kao i još jednu donaciju opreme za bolnička odeljenja. Zahvaljujući ovoj donaciji, čija je vrednost oko 200 000 evra, omogućićemo konforniji smeštaj za lečenje naših pacijenata, a time i bolje uslove za negu.

Našu veliku zahvalnost zaslužuje dr Nikola Crnadak, gastroenterolog koji živi i radi u Nemačkoj, koji je omogućio da se ova donacija dodeli našoj bolnici. Pored velike vrednosti koja se meri novcem, ova donacija je pokazala solidarnost i brigu naših sunarodnika, a to u ovom trenutku nema cenu.

Tokom pandemije koronavirusa u našu bolnicu su gotovo svakodnevno pristizale donacije, što je još jedan od pokazatelja da u našim nastojanjima da poboljšamo kvalitet zdravstvenih usluga nismo sami. Zahvaljujući donatorima, naš put ka kvalitetnijem i efikasnijem lečenju pacijenata je sada mnogo lakši.