Српска православна црква и њени верници 27. јануара обележавају Светог Саву, који је једна од најзначајнијих личности српске историје. Савиндан се обележава у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства. Свети Сава се сматра зачетником српске средњовековне књижевности и заштитником просветних установа.

Свештеници краљевачког храма Светог Саве су одлучили да на овај дан обрадују наше најмлађе пацијенте пригодним пакетићима. Поклоне су наменили малишанима који се лече на одељењима педијатрије, дечје хирургије и Службе за ОРЛ и МФХ. Главне сестре ових Служби су преузеле поклоне, које ће поделити малишанима.

Директор наше болнице, др Зоран Мрвић, је захвалио свештенству на посети и поклонима. Истакао је да су представници СПЦ велики пријатељи и донатори који нам већ годинама помажу у настојањима да нашим пацијентима обезбедимо што боље услове за лечење.

У овим тешким временима, препуним лоших вести, немилих догађаја и туробне свакодневице, речи утехе, подршке и сазнање да постоји неко ко мисли на оне којима је потребна помоћ су драгоцене. Црква као институција и наша болница имају заједнички циљ, да свака на свој начин помаже и лечи, ширећи љубав и солидарност међу људима.