Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici 27. januara obeležavaju Svetog Savu, koji je jedna od najznačajnijih ličnosti srpske istorije. Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti i zaštitnikom prosvetnih ustanova.

Sveštenici kraljevačkog hrama Svetog Save su odlučili da na ovaj dan obraduju naše najmlađe pacijente prigodnim paketićima. Poklone su namenili mališanima koji se leče na odeljenjima pedijatrije, dečje hirurgije i Službe za ORL i MFH. Glavne sestre ovih Službi su preuzele poklone, koje će podeliti mališanima.

Direktor naše bolnice, dr Zoran Mrvić, je zahvalio sveštenstvu na poseti i poklonima. Istakao je da su predstavnici SPC veliki prijatelji i donatori koji nam već godinama pomažu u nastojanjima da našim pacijentima obezbedimo što bolje uslove za lečenje.

U ovim teškim vremenima, prepunim loših vesti, nemilih događaja i turobne svakodnevice, reči utehe, podrške i saznanje da postoji neko ko misli na one kojima je potrebna pomoć su dragocene. Crkva kao institucija i naša bolnica imaju zajednički cilj, da svaka na svoj način pomaže i leči, šireći ljubav i solidarnost među ljudima.